2661031470 Λίνια Χλωμός, νότια Κέρκυρα, Κέρκυρα info@corfuvillalinea.gr
hero image

 

 

 

 
  CORFU VILLA LINEA
ενοικιαζόμενη βίλα Κέρκυρα

 
     
 
 
  Δείτε μερικά από τα αξιοθέατα του νησιού μας.  
     
 

 
 
 
     
     
     
     
     
     
 
 
 
 
     
 
  Λιστόν
 
     
  Είναι ο πιο γνωστός πεζόδρομος της Κέρκυρας, το σημείο που συγκεντρώνονται ντόπιοι και επισκέπτες, εκεί που χτυπά η καρδιά των κερκυραϊκών εξελίξεων, όχι μόνο σήμερα, αλλά ανά τους αιώνες. Το Λιστόν κατασκευάστηκε το 19ο αιώνα και βρίσκεται στη δυτική άκρη της Σπιανάδας, της μεγάλης πλατείας της πόλης. Τα επιβλητικά αρχοντικά που σχηματίζουν μεγάλες καμάρες, αψίδες, που οι Κερκυραίοι τις λένε βόλτες, «σχηματίζουν» την χαρακτηριστική εικόνα του Λιστόν, ενώ σήμερα στεγάζουν πλήθος καφετεριών και εστιατορίων. Εκτός από το ίδιο το Λιστόν, που θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Κέρκυρας, σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται μερικά ακόμα σπουδαία μνημεία και σημεία ενδιαφέροντος: Η Σπιανάδα, τα Ανάκτορα, η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, η Παλιά Πόλη με τα στενά καντούνια της, είναι μερικά μόνο από αυτά.
 
 
     
 
     
 
  Αχίλλειο
 
     
  ο Αχίλλειο της Κέρκυρας είναι το εντυπωσιακό παλάτι που δημιούργησε στην κερκυραϊκή εξοχή η αυτοκράτειρα της Αυστροουγγαρίας Ελισάβετ, γνωστή ως Αυτοκράτειρα Σίσσυ. Βρίσκεται στο χωριό Γαστούρι, δέκα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Κέρκυρας, μέσα στους ελαιώνες και την καταπράσινη φύση του νησιού. Η ξενάγηση στους χώρους του ανακτόρου, γεμάτους σπουδαία έργα τέχνης είναι μια εμπειρία που θα σας αφήσει μαγεμένους, καθώς μέσα από έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών, ενημερώνεστε για την ιστορία του τόπου, της Κέρκυρας, της Ελλάδας, αλλά και της προσωπικότητας της Αυτοκράτειρας, που λάτρεψε το νησί.
 
 
     
 
     
 
  Νέο Φρούριο
 
     
  Το Νέο Φρούριο της Κέρκυρας, με υπόγειες στοές, θολωτά περάσματα, πυροβολεία και επιβλητικούς προμαχώνες, προσφέρει και την καλύτερη θέα προς την Παλιά Πόλη. Δεσπόζει στο λόφο του Αγίου Μάρκου, πάνω από το παλιό λιμάνι και χτίστηκε από τους Βενετούς κατά το 16ο αιώνα. Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, για το έργο που ξεκίνησε το 1576, δούλευαν 10 με 15 χιλιάδες εργάτες ημερησίως και χρησιμοποιούσαν υλικά από περίπου 2.000 κατοικίες και εκκλησίες της Κέρκυρας. Η Βασιλική Πύλη του Νέου Φρουρίου διακοσμείται με το έμβλημα της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, τον φτερωτό Λέοντα του Αγίου Μάρκου, ένα πραγματικό έργο τέχνης, ενώ ο πέτρινος στρατώνας που χτίστηκε επί Αγγλοκρατίας, σήμερα φιλοξενεί πολιτιστικά δρώμενα, το Μουσείο Κεραμικής Τέχνης, αλλά και δημοτικό αναψυκτήριο, όπου μπορεί κανείς να σταθεί, να ξαποστάσει και να ξεδιψάσει.
 
 
     
 
     
 
  Παλιά Περίθεια
 
     
  Η Παλιά Περίθεια είναι ένα ερειπωμένο, πέτρινο, ενετικό χωριό στη βόρεια Κέρκυρα, τα 130 σπίτια του οποίου είναι αρχιτεκτονικά αριστουργήματα που προσελκύουν πλήθος επισκεπτών. Βρίσκεται σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων από την Κασσιόπη και πενήντα από την πόλη της Κέρκυρας, χτισμένο στην καρδιά του όρους Παντοκράτορα, του μεγαλύτερου βουνού του νησιού. Τα ερειπωμένα αρχοντικά, που σήμερα έχουν για «ενοίκους» τους άγρια χόρτα και δέντρα, τα στενά λιθόστρωτα καλντερίμια, οι αμέτρητες εκκλησίες της Παλιάς Περίθειας και το κατακόκκινο καμπαναριό του Αγίου Ιακώβου του Πέρση θα σας εντυπωσιάσουν. Η Παλιά Περίθεια εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους της οριστικά κατά τη δεκαετία του ’60 όταν και οι τελευταίες οικογένειες εγκαταστάθηκαν στο παραθαλάσσιο, σύγχρονο χωριό, εν τούτοις τα τελευταία χρόνια γίνεται συστηματική προσπάθεια αναβίωσης του ατμοσφαιρικού χωριού με τα πέτρινα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα.
 
 
     
 
     
 
  Λίμνη Κορισσίων
 
     
  Η λιμνοθάλασσα Κορισσίων είναι η μεγαλύτερη λιμνοθάλασσα της Κέρκυρας και ο σπουδαιότερος υδροβιότοπος που αποτελεί ένα αδιατάρακτο φυσικό οικοσύστημα με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο πάνω από 120 είδη πουλιών και υπάρχουν εκατοντάδες είδη αυτοφυούς βλάστησης. Καλύπτει έκταση περίπου 6.000 στρεμμάτων, το νερό της είναι αλμυρό αφού συγκοινωνεί με τη θάλασσα μέσω ενός στενού ανοίγματος στο νοτιότερο τμήμα της παραλίας Χαλικούνα. Η χλωρίδα της περιοχής είναι πλουσιότατη, υπάρχουν καλαμιώνες και αρμυρίκια, άσπρα κρίνα και 14 διαφορετικά είδη ορχιδέας πάνω στην άμμο.Το εκπληκτικό τοπίο συμπληρώνεται από ένα είδος θαλασσόκεδρου που ευδοκιμεί στις βόρειες ακτές της Μεσογείου, το δέντρο αυτό βρίσκεται σε αφθονία τέτοια που δημιουργεί το πανέμορφο κεδροδάσος της λίμνης Κορισσίων, ανάμεσα ακριβώς από τις παραλίες Χαλικούνα και Ίσσου. Το Δάσος αρχίζει από το Στόμα της λιμνοθάλασσας και μετά από 3 χιλιόμετρα αραιώνει στην παραλία του Ίσσου. Στην πανίδα της περιοχής εκτός από τα 120 είδη πουλιών όπως Φλαμίγκος, κορμοράνοι, σφυριχτάρια, αργυροτσικνάδες, πάπιες, περιλαμβάνονται χιλιάδες πεταλούδες και πολλά  είδη  χελώνων, όπως η Μεσογειακή Χελώνα (Testudo hermanni ), η χελώνα της Κασπίας (Mauremys caspica) και η ευρωπαϊκή νεροχελώνα (Emys orbicularis). Η Λίμνη είναι ένα μαγευτικό, ήρεμο και ανεκτίμητο καταφύγιο άγριας ζωής και έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Natura 2000, για την προστασία αυτής της πλούσιας πανίδας και χλωρίδας της.
 
 
     
 
     
 
  Λαογραφικό χωριό Χλωμός
 
     
  Ο Χλωμός Κερκύρας βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του βουνού «Μεροβίγλι» της νότιας Κέρκυρα, σε ύψος 270 – 320 μ. και χτίστηκε το 13ο αιώνα. Είναι από τα πρώτα χωριά της Κέρκυρας και απέχει από την πόλη 31χλμ. Τα διάσπαρτα ερείπια στις πλαγιές του βουνού και η ύπαρξη βωμού του Απόλλωνα στη θέση του σημερινού ναού των Ταξιαρχών μαρτυρούν την παρουσία κατοίκων (μάλλον κτηνοτρόφων) στην περιοχή αυτή, από την προχριστιανική ακόμη εποχή. Οι πρώτοι κάτοικοι που εγκαταστάθηκαν στο χώρο του σημερινού χωριού ήρθαν από το Βυζάντιο σαν φυγάδες ή μισθοφόροι των Βυζαντινών που παρέμειναν στην Κέρκυρα. Αργότερα ήρθαν και από άλλα μέρη και κύρια από την περιοχή των Κορισσίων (Λίνια) που αναγκάστηκαν να ανεβούν λόγω της ελονοσίας και των πειρατών.